İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı

lköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda bursluluktan yararlanacak öğrencilerin belirlenmesi amacıyla 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıf seviyelerinde uygulanan merkezî bir sınavdır. İlgili mevzuat hükümleri ve alınan kararlar doğrultusunda belirlenen, sınav başvuru ve uygulama kılavuzunda belirtilen kontenjanlar çerçevesinde bursluluk hakkı kazanan öğrenciler, ortaöğrenimlerini tamamlayana dek bursluluktan yararlanmaktadırlar.

İOKBS'ye ilişkin kılavuz, duyuru, sıkça sorulan sorular ve sonuç açıklama için tıklayınız.

Yayın: 21.02.2024 - Güncelleme: 05.04.2024 14:06 - Görüntülenme: 150
Kaynak: https://odsgm.meb.gov.tr/www/iokbs/icerik/1006